Waarom balansventilatie?


Systeem D : mechanische toe- en afvoerventilatie

Verse lucht wordt de woning binnengeblazen in de droge ruimten met behulp van een ventilator. Deze lucht verplaatst zich via doorstroomopeningen naar de vochtige ruimten waar een tweede ventilator zorgt voor de afvoer van de verontreinigde lucht. Ideaal gesproken zijn toevoer- en afvoerdebieten even groot, m.a.w. in balans. Daarom wordt systeem D ook wel balansventilatie genoemd. In de meeste gevallen wordt een systeem D ook uitgerust met een warmterecuperatie-systeem. Dit is ofwel een platenwisselaar of een warmtewiel.

Feature-img

 

Platenwisselaar:

Feature-img

 

Warmtewiel:

Feature-img

 

Doordat de warmte van de afgevoerde lucht overgedragen wordt aan de binnenkomende koudere lucht, moet u niet vrezen voor energieverlies. In de zomer verwachten we van ventilatie andere prestaties dan in de winter. Daarom is er een automatische bypass voorzien. De koelere nachtlucht stroomt zonder voorverwarmen de woon-en slaapkamers binnen.

 

Feature-img

 

Bij balansventilatie verdwijnen geurtjes, vocht en andere kwalijke bestanddelen zonder omwegen naar buiten, en wordt het binnenklimaat steeds van gezonde buitenlucht voorzien!