Onderhoud


Onze installaties worden zo geplaatst dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Er worden op verschillende plaatsen onderhoudsroosters voorzien. bij het opleveren van de installatie beschikt de klant over een plan waar het netwerk van de kanalen in de woning is opgetekend , wat zeer handig is voor het latere onderhoud.

 

Waarom onderhoud?


• Altijd gezonde en propere binnenlucht. Door de luchtstroming in je ventilatiesysteem zetten stofdeeltjes zich af op de filters, de ventilatoren en de luchtkanalen. Als deze niet onderhouden worden, komen die stofdeeltjes terug in de lucht terecht en stroomt er vervuilde lucht je woning binnen.

• Minder risico op defecten. En dus op onnodige herstellingskosten.

• Een goed onderhouden ventilatiesysteem gaat langer mee. Ook op die manier bespaar je geld uit.

• Een goed onderhouden ventilatiesysteem verbruikt minder energie. Vervuilde filters, kanalen en ventilatoren verminderen immers de prestaties van je ventilatiesysteem. Dat is niet goed voor de luchtkwaliteit maar ook niet voor je energieverbruik

We staan ook in voor het onderhoud van onze installaties. dit houdt in:

1 maal per 2 jaar per jaar vervangen we de filters en wordt de warmtewisselaar gereinigd. Verder worden de motoren nagezien, de bypass getest en de debieten gecontroleerd en indien nodig bijgeregeld.